Sabahları Erken Kalkmanızı Sağlayacak 5 İpucu

Sabahları Erken Kalkmanızı Sağlayacak 5 İpucu

05.02.2018

Keyifli bir hafta sonunun ardından pazartesi erkenden kalkıp işe gitmek çok zor değil mi? Uykunun en tatlı yerinde çalan alarm ise her sabah sinsi bir şekilde göz kırpıyor.

Sabahları alarm kurmadan erken kalkabilen insanları milletçe alkışlasak da çoğunluğun uyku problemi yaşadığı yadsınamaz bir gerçek. Araştırmalara göre de özellikle yoğun nüfuslu büyük şehirlerde uykusuzluk problemi yaşanıyor.

Artık geç kalkmaya son verip “Erken uyanıp enerjik bir şekilde işe gitmek istiyorum.” diyorsanız bahsedeceğimiz ipuçları işinize çok yarayacak!

1)    Kalkma saatinizi adım adım öne çekin.

Alarmı 1 saat erken kurup biyolojik saatinizi bozmak yerine her gün 15’er dakika daha erken kalkarak kendinizi erken uyanmaya daha kolay bir şekilde alıştırabilirsiniz.

2)    Uyumadan önce beslenmeye dikkat edin.

Yatmadan önce herhangi bir program izlerken çay, kahve içmek ne kadar güzel olsa da uykuyu kaçırıyor. Bunun yerine içeceğiniz sıcak 1 bardak süt ile daha kolay uyuyabilirsiniz. Karnınız acıktığında ise hafif bir şeyleri tercih edebilirsiniz.

3)    Uyandıktan sonra yatağınızı düzeltin.

Uyandıktan sonra sıcacık yatağınızı bırakıp işe gitmek çok zor. Yatağınızı düzelterek tekrar yatma istediğinizi kontrol altına alıp, düzeltirken sarf edeceğiniz efor ile uyuma isteğinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

4)    Müzik dinleyin.

Müziğin insan vücudunu doğrudan etkilediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kulaklık veya hoparlör ile en sevdiğiniz müziği dinleyerek güne enerjik bir şekilde başlayabilirsiniz.

5)    TV başından kalkıp uyumaya gitmeyin.

Uyumak için yatağa gitmeden önceki 2 saati televizyon izlemek yerine kitap okuyarak, sıcak bir duş alarak veya hafif egzersizler yaparak daha kolay uykuya geçebilirsiniz.

Güne enerjik bir şekilde başlamanın iş sağlığı açısından da önemini göz ardı etmemek gerekiyor. Yaşayacağınız uyku problemleri çalışma motivasyonunuzu etkileyip verimliliğinizi düşürecektir. YİSGÜM olarak güne enerjik bir şekilde başlayan çalışma arkadaşlarımız ile verimliliğimiz artarak size hizmet etmeye devam ediyoruz!

 

 

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul