Yurt Dışına Çıkmak için 10 Sebep

Yurt Dışına Çıkmak için 10 Sebep

27.03.2018

 

Yurt dışına çıkmak birçok insanın hayalidir. Uzun tatil dönemlerine denk gelindiğinde ise işten uzaklaşıp nefes alma isteği de bir hayli ağır basar. Farklı kültürler, insanlar ve yemekler keşfetmenin yanı sıra farklı alanlarda da insanlara birçok katkısı vardır. Bugün, yurt dışına çıkmanın iş yaşamınıza sağlayacağı avantajlardan bahsedeceğiz.  

Kemerlerinizi bağladıysanız başlıyoruz!

1) Sosyal, kültürel, politik ve ekonomik yapılar hakkında geniş bir bakış açısına sahip olmanızı sağlar. Kazanacağınız entelektüel birikim, iş yerinde paylaşacağınız fikirlere de yansır.

2) Farklı kültürleri ve insanları gözlemlemenize olanak sağlar. Gelişen networkunuz,  iş hayatınızda size farklı kapılar açar.

3) Bir şeylerin gerçekleşmesini beklemek yerine harekete geçmeyi öğretir. Toplantılarda fikirlerinizi açık bir şekilde paylaşabilmenizi kolaylaştırır.

4) Yaşayacağınız deneyimler yaratıcılığınızı güçlendirir. Böylece,  iş veriminiz ve motivasyonunuz arttığından işvereninizin size bakış açısı değişir.

5) Dünyanın dört bir yanından gelen insanlar ile iletişim kurmak farklılıklara daha kolay uyum göstermenizi sağlar. Bu uyum sağlayabilme yetisi, ekip çalışmalarınıza olumlu olarak yansır.

6) Tanıdık bir şeyleri geride bırakmak, zihninizi temizler. Sorunlarınıza daha sağlıklı ve çözüm odaklı bakmanızı sağlayarak çalışmalarınızdaki enerjinizi artırır.

7) Yabancı bir ülkenin, kültürüne ve inancına ayak uydurmaya çalışmak sizi çok yönlü bir insan yapar. İş ortamınızda perspektifi geniş ve çok yönlü düşünebilen bir çalışan algısı yaratır.

8) Alıştığınız rahat ortamınızdan ayrılıp farklı alanlarda mücadele etmenizi öğretir. İş yerinizde bir sorunla karşılaştırdığınızda pes etmek yerine mücadele etmeyi öğretir.

9) Sizin için neyin daha önemli olduğunu vurgular. Kariyerinizde belirlediğiniz hedeflere ulaşmada sizi motive eder.  

10) Daha fazla yer keşfetme isteği, bütçenizi de bu doğrultuda yönetmeyi öğretir.  İş yerinizdeki bütçe planı ve yönetimi konusuna hakim olmanızı sağlar.

YİSGÜM olarak çalışanlarımızın motivasyonuna ve verimliliğine odaklanıyoruz.  Yıllık izinler ile yurt dışı deneyimi yaşamalarına teşvik etmeye çalışıyoruz.

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul