OFİSTE ODAKLANMANIZI SAĞLAYACAK ÖNERİLER

OFİSTE ODAKLANMANIZI SAĞLAYACAK ÖNERİLER

14.10.2019

Havaların yavaş yavaş serinlemesi ve o tatlı yaz güneşinin kaybolması ile ofis ortamlarında çalışanlar için odaklanamama sorunu da yine kendini göstermeye başladı. Gidilen tatiller, deniz, kum ve güneşten oluşan anılar artık geride kaldı. Önümüzdeki yaza daha aylar var ve ofiste de yapılacak, üstesinden gelinecek birçok iş…

Verimli bir ofis ortamında çalışmak, işlerinize angarya gözüyle bakmamak, plan ve zamanlamanızı doğru yapmak hayati önem taşıyor. Bu blog yazımızda, ofis ortamında odaklanmanızı ve dolayısı ile de verim kalitenizi artıracak önerilerden bahsedeceğiz. Bu adım ve önerileri uygulayarak işlerinizi istediğiniz şekilde gerçekleştirebilecek ve önümüzdeki kış mevsimini stres altında geçirmeyeceksiniz. Keyifli okumalar; 😊

 

İlk Maddemiz Uyku ve Beslenme Düzeni;

Yaz aylarında ve tatillerde bozulan uyku ve beslenme düzeninizi toparlamanın tam sırası şimdi. Hazır daha havalar da tam bozmadan yeniden size iyi gelen uyku düzenine ve vücudunuzu zinde tutacak beslenme düzenine adım atın. Gün içerisinde veriminizi ve ruh halinizi belirleyen önemli etkenlerden ikisidir uyku ve beslenme. Bir önceki gün nasıl uyuduğunuz ve nasıl beslendiğiniz, ertesi gün kendini gösterir.

 

Olmazsa Olmazımız Düşük Seviyede de Olsa Spor

Çevrenizde, televizyonda, kitaplarda, internette okuduğunuz bu blog yazısında yani neredeyse gün içerisinde her yerde bu öneri önünüze çıkacaktır. Ama spor yapmak gerçekten de kişinin günlük verimini artırmakta önemli bir yer tutmaktadır. Hafif de olsa herhangi bir spor dalı ile haftanın 2-3 günü ilgilenmek, kişisel özelliklerinizi daha iyi ortaya koymanıza yardımcı olacak ve her konuda performansınızı artıracaktır. Deneyin ve görün! 😊

 

Gelelim Ofis İçerisine. Kesinlikle Akıllı Telefonunuzdan Düzenli Şekilde Ayrı Kalmalısınız

Odak seviyenizi tam en üst seviyeye çıkarttınız ve yapılacaklar listenize teker teker çizgileri çekiyorsunuz. Bu güzel performansınızın kaybolması, sosyal medya uygulamalarından gelecek tek bir bildirim ile olabilir. Kaybolan odağınızı yeniden toplamak da bazen saatler alabilir. Bu yüzden kendinize bir rutin oluşturun. Çalışırken, telefonunuzun yüzünü ters çevirin ve sadece mola vakitlerinizde sosyal medya uygulamalarına uğrayın.

 

Yapılacak Listesi Hayati Önem Taşıyor!

Masanıza oturdunuz, bilgisayarınızı açtınız ama önce hangisinden başlayacaksınız? Yapmanızın vakit alacağı işleri ve kısa sürecekleri ayırın. Sonra bunları bir sıraya koyun ve teker teker üstesinden gelin. İşlerinizin arasında da kendinize zaman ayırmayı unutmayın.

En kötü plan, plansızlıktan iyidir!

 

Güzel Bir Playlist Oluşturun

Çalışırken dinleyeceğiniz, dinlerken keyif alacağınız, keyif aldıkça da odak seviyenizin yükseleceği parçalardan oluşan bir oynatma listesi oluşturun. Bu listeyi de belirli aralıklar ile güncelleyin.

 

Stresten Uzaklaşın!

Stres, günümüz insanlarının en büyük problemlerinden biridir. Ay sonunu nasıl getireceğinizden ikili ilişkilerinize, sağlık sorunlarından sosyal ilişkilerinize kadar her konuda stres yaşayabilirsiniz. Ama bu stresin, odaklanma sürecinizi etkilemesine izin vermeyin. Kafanıza takılan her sorunu bir deftere not alın ve bu sorunun nasıl çözüleceğini de altına yazın. Bu bazen biraz zaman alabilir ama stresinizi ve çözüm yollarını somutlandırmanız, gün sonunda size birçok şey kazandıracaktır.

 

İlişkilerinizi İyi Tutmaya Çalışın

Her insan birbiriyle iyi anlaşacak diye bir kaide yok tabiki ama çalıştığınız ortamda samimi olduğunuz bireylerin bulunması, onlarla ortak hedefler için emek harcamanız, sizi daha da işinize motive edip, odak noktanızı en üste çıkartabilir.

 

Hafta İçlerine de Planlar Yapın

Mesai sonrasında bir planınızın olması sizi daha da motive edecektir. İşlerinizi bitirmek adına daha hızlı ve odaklı çalışacaksınızdır.

En Sonuncusu da;

Harcadığınız emeğin karşılığını tam manasıyla aldığınızdan emin olun. Bir işe motivasyonunuzu artıracak en önemli etkenlerden biri de budur.

 

 

 

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul