İş yerinde neşe bağlılığı ve verimliliği artırıyor. Çalışma ortamınıza neşe katmak için siz neler yapıyorsunuz?

İş yerinde neşe bağlılığı ve verimliliği artırıyor. Çalışma ortamınıza neşe katmak için siz neler yapıyorsunuz?

28.01.2019

Çalışırken eğlenmek önemlidir. Artık işletmelerde çalışanların motivasyonu işin verimliliği ve sürekliliğini önemli ölçüde etkiliyor. ‘ İş yerinde eğlenilmez, iş yerinde iş yapılır ‘ anlayışının kaybolduğu bir dönemdeyiz. Çalışırken eğlenmek, işe neşe katmak da motivasyonu önemli ölçüde artırıyor. Neşeli çalışma ortamlarının diğer katkıları ise şöyle sıralanabilir;

-          Ahenkli ve uyumlu bir çalışma ortamı yaratıyor.

-          Verimliliği artırıyor.

-          Çalışan sadakatini ve memnuniyeti artırıyor.

-          Yaratıcılığı ve yeniliği teşvik ediyor.

 

Eğlenceli bir çalışma ortamı denilince her zaman büyük organizasyonlar, partiler, hediyeler düşünmeye gerek yok. Küçük ve basit uygulamalar işe neşe katmak için yeterli olabiliyor.

 

1-      Çalışma alanınızı kişiselleştirebilirsiniz:

Aile fotoğraflarınız, evcil hayvanınız, taze çiçekler, sevdiğiniz renklerle dekore edilmiş çalışma masası, motto’lu kupalar, kartlar… Masanıza oturduğunuzda kendinizi rahat ve ait hissedebileceğiniz size özel bir alan yaratın, motivasyonunuzu oldukça pozitif etkileyecektir.

 

2-      Çalışma arkadaşlarınız ile spor turnuvaları organize edebilirsiniz:

Mesai sonrası bir spor etkinliğini beklemek, günü heyecanlı ve neşeli kılacaktır. Futbol, basketbol, bowling, dart turnuvaları hem iş arkadaşlarınız ile bağlarınızı güçlendirir hem de müsabaka öncesi ve sonrası yapılan sohbetler gününüze neşe katar.

 

3-      Ofiste bir ‘başarı çanı’ nasıl fikir?

Ofiste herkesin duyabileceği bir alana çan asarak, çalışanların kendi alanlarında edindiği başarılar ardından bu çanı çalması istenebilir. Tebrikleri, alkışları toplamak harika bir motivasyon olur. Yeni müşteri, yeni satış, müşteriden gelen olumlu bir mesaj… Çan’ı çalmak için bir sürü hedef konulabilir.

 

4-      Doğum günlerini hep birlikte kutlamayı ihmal etmeyin:

Doğum günleri herkesin özel ilgi beklediği, kutlamaktan keyif aldığı önemli bir gündür. Çalışma arkadaşlarınızın doğum günlerini ofiste birlikte kutlamayı atlamayın.

 

5-      Eğlence komitesi kurabilirsiniz:

Ofiste bu konuda öncü olacak, planlar yapacak bir komite kurabilirsiniz. Hatta bu görev ekiplerini belirli aralıklarla değiştirip herkesin rol almasını sağlayabilirsiniz. Bu ekiplerin görevi, haftanın aktivitesini bulmak ve iş arkadaşlarını buna teşvik etmek olur.

 

6-      Bir dilek duvarı oluşturabilirsiniz:

Dilek tutmayı yeni yıl, doğum günü gibi özel günlerin aksiyonu olmaktan çıkarıp, her an düşünülecek bir konu haline getirebilirsiniz. Ofisin boş bir alanında duvara post-it ler ile herkes dileklerini, planlarını, hayallerini yazıp yapıştırabilirler. Kim bilir belki bu aksiyondan iş arkadaşlarınızın bazı dileklerini yerine getirme fırsatları da doğar. 😊

 

7-      Gün içinde meditasyon, mindfulness zamanları planlayabilirsiniz:

Çalışanlarınıza, iş arkadaşlarınıza bu konuda farkındalık, alışkanlık yaratmanın yanı sıra gün içinde rahatlamak için zaman ayrılması motivasyonu ve verimi artıracaktır.

 

Her şirketin kendi şirket kültürü, neyin nasıl etkileneceğine dair görüş ve önerileri vardır. Bu nedenle kendi çalışma ortamınız, koşullarınıza göre çeşitlenebilecek basit, kolay uygulanabilir, neşeli çalışma fikirleri bulabilirsiniz. İşinize eğlence katmak için efor harcarken işinizi ciddiye almaktan vazgeçmemenin profesyonellik olduğunu belirtmeden geçmeyelim. 😊

 

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul