Eğitimin Geleceğine Hazır mısınız?

Eğitimin Geleceğine Hazır mısınız?

17.10.2017

 

Eğitimin Geleceğine Hazır mısınız?

Son yıllarda adını sıkça duymaya başladığımız Sanal Gerçeklik kavramı hayatımızın başka hangi alanlarında boy gösterecek? Eğitim bu alanlardan biri mi?

Raporlara göre 2020’de sanal gerçekliğe yapılan yatırımların 143.3 Milyar Dolar olacağı bekleniyor. 2016 yılında bu tutar 6.1 milyar dolardı. Gün geçtikçe bizi tam anlamıyla çevreleyecek olan Sanal Gerçeklik dünyası eğitim alanında da güçlü bir yere sahip olacak.

3D ortamlar her alanda işimize yarayabilir. Çalışanlarınıza hayati tehlikesi olan konularda eğitim verirken tehlikeli materyaller kullandırabilir misiniz?  Eğitim sırasında ne kadar risk alabilir siniz? VR size bu konuda yardımcı olabilir.

Hakiki sanal gerçeklik dijital olarak üretilen bir görsel içeriktir. Sensör girişleri, dokunmaya duyarlı olması nedeniyle bizi anında başka bir dünyaya götürür. Bu değişebilen gerçeklik size gerçek dünya gibi gelebilir, sizi farklı boyutlara, uzak diyarlara, geçmiş çağlara hatta hayal edilen geleceğe bile götürebilir. Beceriye ve bütçeye bağlı olarak bu sanal gerçeklik ekipmanları size fazlasıyla gerçekçi gelebilir.

Peki eğitimlerde sanal gerçeklik teknolojisi bize neler sağlar?

 

·      Eğitim ortamını oyunlaştırılmış teknolojilerle donattığımızda çok daha etkileyici sonuçlar alırız. Ayrıca daha düşük maliyet, daha kısa zaman ve daha ölçülebilir performans sunar.

 

·       Eğitim ortamlarında sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak katılımcılara çok daha içselleştirilmiş öğrenmeye yönelik deneyimler kazandırabilirsiniz.

 

·       Gerçekte mümkün olmayan sanal gerçeklik ile mümkün olur ve eğitim sırasında tüm olasılıklar katılımcılara yaşatılarak öğretilir.

 

·       Sanal gerçeklik ile kurgulanmış bir eğitim motivasyonu artırır. Katılımcılar yenilikçi yöntemler ile öğrenme potansiyellerini keşfederler.

  

·       Eğitim süreçlerine düşünülenin aksine doğal bir uyum sağlar. İnteraktif, etkileşimli, ölçülebilir yönleri ile eğitici ve katılımcı arasında bağı artırır.

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul