Çalışan Sadakatini Artırmanın 4 Yolu

Çalışan Sadakatini Artırmanın 4 Yolu

09.07.2018

Şirketin başındaki kişiler, çalışmaları ve yetenekleriyle şirketi ileriye taşıyacak kişilerle çalışmak ister. Bu isteklerinin yanında, yetenekli çalışanların uzun soluklu çalışması da motive edilmeleriyle bağlılık gösterir. Bu nedenler çalışanlarınızı dinlemeli ve onlara zaman ayırmalısınız.  

1-      Güven, temeli sağlam olan binaya benzer. = Verilen iş sonrası çalışanlarınızı takip etmek ve sık sık sorgulamak yerine çalışanlarınızın işi doğru yaptıklarına olan inancınızı gösterin. Zorlu durumlarda üstesinden gelmesine fırsat tanınan çalışanlar, potansiyellerini keşfeder. Böylece potansiyellerini keşfeden çalışanlar, daha fazlasını hedefleyerek daha yüksek motivasyonla çalışır.

2-      İstek ve önerileri dinleyin. = Çalışanlarınızın istek ve önerilerini dinlemek, onları önemsediğinizi gösterir. Ciddiye alındığını ve değer gördüğünü hisseden çalışan, çalışma ortamında mutlu olur. Böylece, şirketinizin uzun vadeli başarısına katkıda bulunur.

3-      Başarıyı görün, karşılığını verin. = Herkes yaptığı iş karşısında övgü alıp tebrik edilmek ister. Yalnızca teşekkür etmek bile motivasyonu artırırken, ara sıra başarıları ödüllendirmek de bağlılığı artırır.  

4-      Çalışanlarınızın gelişimi, şirketinizin gelişimidir. = Çalışanlarınızın gelişimine katkıda bulunduğunuz her adım, şirketinizi ileriye taşır. Eğitim sonrası zayıf yanlarını güçlendiren ve ekstra donanıma sahip olan çalışanlar, şirketin gelişimine yönelik önerilerde bulunur.  Her bir öneri, yeni bir hedefle şekillenerek başarıyı doğurur.

 

YİSGÜM olarak, çalışanlarımızın talep ve gelişimleri doğrultusunda motivasyonumuzu yüksek tutuyoruz. Motive olan çalışanlarımızın daha dikkatli ve özenli çalıştığına inanarak, geleceğin iş sağlığı ve güvenliğini garanti altına alıyoruz.

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul