Emniyet Ayakkabıları ve Çizmeler

Emniyet Ayakkabıları ve Çizmeler

12.03.2017

Emniyet Ayakkabıları

Güçlendirilmiş emniyet ayakkabılarının içlerinde (çelik veya bazı durumlarda metal esaslı olmayan) ayak ucunu korumayı sağlayan özel başlıklar bulunmaktadır.

Emniyet ayakkabıları ayağınızı, en yaygın ayak yaralanma kaynakları olan düşen veya dönen cisimlere karşı korumaya karşı tasarlanmıştır.

Düşen bir cisim emniyet ayakkabılarınızı giymediğiniz taktirde ayağınıza geçici yada kalıcı zararlar (Kesilme, delinme, uzuv kopması, …v.b.) verebilir.

Emniyet ayakkabıları delinmelere karşı çelik, alüminyum veya ağır plastikle korunan ayak ara tabanlıklarına sahiptir. Aynı zamanda kimyasal veya elektriksel tehlikelere karşı korumak üzere tasarlanan tabanların yanında kayma tehlikelerine karşı korumak üzere de kaymaz tabanları bulunmaktadır.

Emniyet Çizmeleri

Bacağı ayakkabılardan daha fazla örttükleri için, emniyet çizmeleri sıçrama ve elektriksel tehlikelere karşı daha fazla koruma sunar. Pek çok çeşit emniyet çizmesi mevcuttur. Emniyet çizmesi seçiminiz yaptığınız işe uygun (elektrik, inşaat v.b. gibi) olmalıdır. Sentetik kauçuk veya nitrilden yapılan çizmeler kostikler, kesme yağları, aşındırıcılar veya petrol ürünleri ile çalışılırken kullanılmalıdır.

Elektrikle çalışılırken elektriksel tehlikeye karşı korumalı çizmeler kullanılmalıdır. Böyle çizmeler uygun bir biçimde yalıtılmış çelik ayakkabı burunluğu dışında iletken malzemeler içermezler.

İlave edilmiş şekilde tozluğu bulunan çizmeler, kazayla herhangi bir tehlikeli madde çizmeye girdiğinde hemen çıkarmaya olanak sağlayacak çabuk-bırakma özelliğine sahip olmalıdır.

Güvenli Kullanım Koşulları?

Güvenlik ayakkabılarınızı/çizmelerinizi her gün giymeden önce kontrol edin. Aşınan veya yırtılan ayakkabılar veya çizmeler, ihtiyacınız olan koruma düzeyini sağlamayacaktır.

Aksine bunlar sizin tehlikeye maruz kalmanıza sebep olabilirler.

*Aşırı derecede aşınmış tabanlara

*Yırtılmış veya aşınmış üst veya dış yüzeye

*Sökülmüş, açılmış dikişlere

 

*Aşındırıcı malzemeler veya kaynak malzemelerinin sebep olduğu deliklere sahip ayakkabıları veya çizmeleri hemen değiştirilmesi için ilgili yerlere başvurun.

Cehar Dudayev Caddesi, Kanuni Nazım Bey Sokak No: 4/B Örnek Mahallesi 34704 Ataşehir / İstanbul